Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Zuiverheid, ethisch verantwoord, kwaliteit en liefde zijn kernwaardes van ons merk. Lulubynature gebruikt ingrediënten die liefdevol op de aarde zijn geplant, gegroeid en verwerkt tot hoge kwaliteit oliën en boters. De ingrediënten zijn met uiterste zorgvuldigheid uitgekozen en zijn altijd biologisch gecertificeerd, afkomstig van de wildpluk en op een eerlijke manier verkregen (fairtrade).

Lulubynature gebuikt 100% natuurlijke conservering. We maken gebruik van natuurlijke middelen zoals vitamine-E olie en rozemarijnextract.

Al onze ingrediënten worden op natuurlijke wijze gegroeid, geoogst/geplukt en verwerkt (distillatie, koude persing, vermalen, gedroogd). Afhankelijk van het seizoen en het gewas, kunnen de oliën, boters, essentiële oliën, gedroogde planten verschillen in kleur, structuur en geur. Dit verandert niks aan de kwaliteit, werking en effectiviteit van de ingrediënten. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen conserveermiddelen, kleurversterkers of bleekmiddelen te gebruiken in onze producten — Elke batch kan weer een slightly andere kleur of geur hebben. Dit omdat wij werken met ongeraffineerde, biologische en koudgeperste ingrediënten.

De balms hebben een gemiddelde’ houdbaarheid’ van 8 tot 10 maanden.

Lulubynature maakt maandelijks kleine batches. Op het moment dat jij je balm(s) ontvangt, kun je ze het beste gelijk in gebruik nemen en ze dagelijks gebruiken. Onze balms zijn een vers product en bevatten natuurlijke, verse en ‘food-grade’ ingrediënten.

Om de houdbaarheid te maximaliseren raden wij je aan om altijd met schone handen in het potje te gaan.

Natuurlijk niet! Ook alle ingrediënten zijn ethisch verantwoord gemaakt en zijn nooit op dieren getest. Wij hebben goed contact met alle suppliers en zullen nooit op-dier-geteste-ingrediënten gebruiken.

Calming & Healing

De Calming & Healing is een multifunctionele balsem. Speciaal gecreeërd om de gevoelige of beschadigde huid te ondersteunen tijdens het genezingsproces. De lulubynature-tribe gebruikt de balsem het liefst voor schrale babybillen, droge huid, schilferige huid, ondersteuning van het genezingsproces van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, acne, rosacea of striae. Tevens kan de balsem gebruikt worden als luier balsem. Gebruik bij iedere luierverschoning een beetje balsem!

Natuurlijk! De Calming is een mix van natuurlijke oliën en boters die de huid intens voeden. Letterlijk voor alles te gebruiken en van top tot teen, inclusief het gezicht. Heerlijk als everyday-balm of een verwenmoment voor jezelf na een lange dag.

De was dient als natuurlijke binder, maakt de balsem smeerbaarder en voelt erg aangenaam op de huid.

Vitamine-e olie zit bomvol antioxidanten.

Ook dient de vitamine-e olie als een natuurlijk conserveermiddel in de producten.

Magic Sunshine Elixir

De elixer is krachtig en potent en bevat nauwelijks draagolie. Een aantal druppels per lichaamsdeel is al voldoende en je hoeft de elixer niet meerdere malen per dag aan te brengen (mag wel als je dat fijn vindt natuurlijk). Druppel de gewenste hoeveelheid elixer in je hand of direct op het lichaam. De elixir verstopt de poriën niet, trekt snel in en kan over het hele lichaam gebruikt worden, ook het gezicht, de oksels en het haar. In de avond is het fijn om de Calming & Healing of de Ease en Joy te mengen in je hand palm met 2 of 3 druppels elixir. Zo heb je je eigen voedende balsem gecreëerd, perfect voor je avondritueel voordat je gaat slapen. De vette balsem kan zo de hele nacht in je huid trekken.

Nee. De Magic Sunshine elixir is geen vervanging voor zonnebrand. Ons prachtige lichaam heeft allerlei mechanismen om vitaminen, mineralen en informatie te verwerken. De opname van zonlicht is een van de belangrijkste processen in ons lichaam. De elixer ondersteunt het harmonisatieproces van de zon en de huid, maar geen zonnebrandproduct.

Na openen is de elixer 32 maanden houdbaar.

Was je handen, voordat je het elixer aanbrengt en laat het flesje niet open staan. Zorg ervoor dat er geen water in het flesje komt, zo voorkom je bacteriegroei.

Jazeker. De elixer kan over het hele lichaam gebruikt worden, inclusief het gezicht.

We hebben gebruik gemaakt van snel-drogende olién die de poriën niet verstoppen.

Disclaimer: Het effect van een ingrediënt kan per persoon verschillen. De een heeft een gevoeligere huid dan de ander.  Bij twijfel raden wij je aan je zorgverlener of huisarts te contacteren.

Ease & Joy

De Calming & Healing balsem is speciaal gecreëerd voor de gevoelige en/of beschadigde huid. De ingrediënten zijn zacht, subtiel en hebben een kalmerende werking op de huid. Intentie van het product: Kalmeren, verzachten, ondersteunen, herstellen, voeden

De Ease & Joy body butter is een combinatie van krachtige pure plant oliën en boters, die de huid mega hydrateert.  De geuren van vanille en citrus geven je humeur een boost.
Intentie van het product: Hydrateren, voeden, ontspannen, stimuleert regeneratie, 

Beide balsems zitten bomvol heerlijke, natuurlijke ingrediënten en verzorgen en voeden de huid intens. Het grootste verschil is de intentie van het product en de verschillende ingrediënten die we hebben gebruikt. Ga even bij jezelf na wat je huid op dit moment nodig heeft.

Twijfel je over welk product je huid nodig heeft? In de Ease & Joy Bundle zitten beide producten voor een iets lagere prijs, dan wanneer je ze los van elkaar koopt.

Al onze ingrediënten worden op natuurlijke wijze gegroeid, geoogst/geplukt en verwerkt (distillatie, koude persing, vermalen, gedroogd). Afhankelijk van het seizoen en het gewas, kunnen de oliën, boters, essentiële oliën, gedroogde planten verschillen in kleur, structuur en geur. Dit verandert niks aan de kwaliteit, werking en effectiviteit van de ingrediënten. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen conserveermiddelen, kleurversterkers of bleekmiddelen te gebruiken in onze producten — Elke batch kan weer een slightly andere kleur of geur hebben. Dit omdat wij werken met ongeraffineerde, biologische en koudgeperste ingrediënten.

Gentle Rose

Een maceraat is een kruidenolie en wordt gemaakt door kruiden een aantal weken op olie te zetten in speciale glazen, afgesloten potten. Tijdens dit proces geven de delen van de plant hun werkzame en vet oplossende stoffen af in de olie, waardoor er een hoogwaardige olie ontstaat.

Wij kopen onze kruiden in bij Het Blauwe Huis. 

Energetisch kan de Gentle Rose je helpen om liefdevolle gevoelens te cultiveren naar jezelf en anderen, je hartchakra te openen, je te aarden en je te ontspannen.

Voor de huid is het een krachtige, maar subtiele olie met een kalmerende, verzachtende en reinigende en werking.

De Gentle Rose is bedoeld als massage en lichaamsolie, maar kan ook op het gezicht* gebruikt worden. Het is wel belangrijk dat de olie niet in aanraking met je ogen komt, omdat de etherische olie van Bulgaarse Roos kan prikken in de ogen. 

* Elk lichaam is anders en we reageren verschillend op bepaalde werkzame stoffen en ingrediënten. Lees de ingrediënten aandachtig door en ontdek zelf of je de Gentle Rose fijn vindt op je gezicht. 

Er zit 0,5% etherische olie van Bulgaarse Roos in het product.

De maximale toegestane hoeveelheid in een verzorgingsproduct of olie is variërend van 1 tot 3%.

12 maanden na opening.

Wij gebruiken gecertificeerd biologisch geteelde Bulgaarse rozen. Methode: Waterdestillatie.

* Zonder toegevoegde (hulp)stoffen, syntethisch materiaal en vrij van alcohol.

Gebruik de roll-on om de slapen, polsen, onderkant voet en / of hartgebied mee in te smeren. Kan rust en verlichting bieden bij stress, hoofdpijn, spanning en verdriet.

Gebruik het pipette flesje wanneer je de Gentle Rose als serum, lichaams- of massage olie wilt gebruiken.

We bieden geen spraypomp aan, omdat het niet goed is als etherische oliën in aanraking komen met plastic.

Om je huid en hart een liefdevolle boost te geven. Dat je jezelf lief mag hebben en eenheid en verbinding kan vinden in jezelf en daarmee ook met anderen.

Lots of love!!!!

Vanaf 6 jaar. Bij twijfel raadpleeg je zorgverlener.

Nee, de Gentle Rose is alleen voor uitwendig gebruik.

Met de code GENTLEROSE10 ontvang je €10 korting op je gehele bestelling van zondag 23 juli tot en met woensdag 26 juli 00:00 uur.

Voorwaarde: Minimale orderwaarde van €60,-

Dragon's Breath Elixer

Gebruik de elixer om jezelf of anderen mee te masseren. Gebruik bij stijve spieren, spierpijn, (menstruatie)pijn,  het stimuleren van de doorbloeding, koude voeten of ledematen.

Bij Lulubynature zijn we niet alleen bewust van de lichamelijke benefits, maar ook het effect wat de ingrediënten op de ziel hebben. Skin- EN Soulcare noemen we dit.

Planten verbinden ons met de natuur en daarmee met onszelf.  Elke plant draagt een specifieke energie en boodschap met zich mee. De ingrediënten in de Dragon’s Breath roepen een gevoel van daadkracht, beweging, geluk, focus, kracht en liefde op. Deze boodschappen zijn te ontvangen wanneer je er open voor staat.

Breng een aantal druppels elixer aan rondom het hartgebied of onder de voetzolen of polsen. En creëer jouw eigen ritueel met de Dragon’s Breath elixer.

Het kan, maar inprincipe is de elixer voor het lichaam.

Mocht je het op het gezicht willen aanbrengen, vermijdt dan de huid rondom de ogen. Cayenne will burn 😉

Wanneer je de Dragon’s Breath als massage olie wilt gebruiken, kun je het beste een oude (hand)doek neerleggen onder de persoon die je masseert of jezelf. De cayenne en de drakenbloed hars kunnen rood afgeven op beddengoed en kleding.

Om zo optimaal mogelijk te genieten van de verwarmende effecten van de oliën, raden wij aan om de Dragon’s Breath minimaal 5 tot 15 minuten in te masseren op de desbetreffende plek.

Wanneer je ergens naar toe moet en je hebt de elixer net in gemasseerd, kun je met een vel keukenpapier de overtollige olie (die nog OP de huid ligt) eraf deppen. Zo voorkom je vlekken in je kleding!

Er zitten geen essentiële oliën in dit product. Er is gebruik gemaakt van hele delen van de (gedroogde) planten, middels maceratie.

Ook kinderen kunnen spierpijn hebben, een stijve nek of koude voeten. De Dragon’s Breath elixer is voor alle leeftijden.

LET WEL OP: De olie, met name de cayenne, kan prikken bij aanraking met de ogen. Let er dus op dat je kind het niet in de ogen wrijft.

*Lees de ingrediënten aandachtig en beslis als ouder zelf of je het wilt gebruiken voor je kind.

*Laat een kind onder de 8 jaar niet alleen met een flesje Dragon’s Breath (i.v.m. contact in de ogen)

De Dragon’s Breath is geïnspireerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. De draak is een van de bekendste symbolen en krachtdieren uit China. De olie draagt een onderdeel van elk seizoen en elk element, maar is geworteld in de energie van het vuur en brengt warmte en stroming (spierpijn, stijve spieren, koude voeten, betere doorbloeding, etc.). Dragon’s Breath voelde passend en beschrijft het vuur van de elementen en de verbinding met het Oude China, waar tevens mijn roots liggen.

Ingredienten: Sesamolie (sesamum Indicum seed Oil), witte lotuswortel (nelumbo nucifera), gember (zinigiber officinale), venkelzaad olie (foeniculum vulgare seed oil), abrikozenpit olie (prunus armeniaca kernel oil), granaapappel olie (punica granatum oil), jojoba olie (Simmondsia chinensis), palo santo (bursera gravolens), kaneel (Cinnamomum zeylanicum), ginseng (panax ginseng root), drakenbloed hars (Dracaena cinnabari)

*Vrij van essentiële oliën

De Calming & Healing is los te gebruiken en is speciaal voor de gevoeligde of beschadigde huid. Tevens is het de ‘basis balsem’ en mengbaar met al onze elixers en oliën.

De Calming Dragon bundle inspireert om verzachting & kalmte te vinden in tijden van vuur. Je kracht te vinden, maar daarin ook zacht te blijven. Yin en yang. Het een bestaat niet zonder het ander. Meng een beetje Calming balsem in de palm van je hand en voeg er een paar druppels Dragon’s Breath aan toe. EnjJOY!